משרד הבריאות מפרסם נתונים בדבר עליית מספר הפניות לחדרי מיון בעקבות שימוש בקנאביס. כתבתו של עידו אפרתי סובלת מאי דיוקים אבל טומנת בחובה משפט מפתח אחד שהוא ציטוט של גורמים במשרד הבריאות: "העלייה נובעת מ"זליגה בעקבות תהליך המדיקליזציה", וכן בשל "תפיסת היעדר מסוכנות בשימוש בקנאביס כחלק משיח ציבורי המבקש לקדם לגליזציה". האשם בעלייה בפנייה לחדרי מיון הם אליבא דמשרד הבריאות כתוצאה מזליגת הקנאביס הרפואי לרחוב ושיח הלגליזציה". זו זריית חול בעיני הציבור. האשמת הקנאביס הרפואי ושיח הליגליזציה הן חסרות בסיס שכן לא נבדק האם הקנאביס שנצרך על ידי הפונים לחדרי המיון אכן היה קנאביס רפואי. האם הפונים לחדרי המיון נשאלו האם הם שתו אלכוהול סמוך לצריכת הקנאביס ? במאמר המקצועי שפורסם לפני ימים אחדים "Marijuana may boost risky effects of drinking alcohol" עולה ששילוב צריכת אלכוהול וקנאביס עלול לגרום לתוצאות והשפעות כלל לא נעימות. כדי לקבל תמונה שלמה נכון היה להשוות את הפניות הנ"ל לחדרי המיון עם פניות בעקבות שימוש בתרופות – תופעות לוואי של טיפול תרופתי.
משרד הבריאות נמצא בעת האחרונה תחת מתקפה על התנהלותו בנושא הקנאביס הרפואי, המשרד עובר ממגננה למתקפה – מאשים את זליגתו לשוק בעלייה בשיעור הפונים לחדרי מיון. האם המשרד באמת חושב שהחולים שבריאותם תלויה בקנאביס (חולים כרוניים קשים) הם בעצם סוחרי זולגי קנביס…
כל מי שמסתובב במרכזי הערים הגדולות בישראל אינו יכול להימנע מריחו האופייני של הקנביס. העלייה בשיעור השימוש בקנביס כנראה חוצה מגזרים. אין בידנו הערכה מהימנה באשר לשיעור המתנסים והמשתמשים בקנביס בישראל. כמו בתרופות ובסמים רבים, גם בצריכת קנאביס קיימת תופעת השימוש לרעה הגורמת להתמכרות ולנזקים רבים. הקנאביס הוא מצד אחד תרופה חשובה ומצד שני חומר שעלול לגרום לנזק ולהוות גורם מאיץ להתפתחות בעיות נפשיות שחלקן קשות.
